Бронз и две пети места за младите ни таланти от Грац

2 юни 2024

Бронз и две пети места спечелиха младите ни таланти на турнира от Европейската купа за младежи и девойки в Грац, Австрия.

Отличието взе Виктор Скерлев, който в категория до 73 кг постигна 4 победи в репешажите, след като загуби на старта от Охад Мортиз (Израел).
Но се реваншира с успех над Нури Гентер (Германия), Айдън Рзаев (Азербайджан), Юксел Гокер (Турция), както и над Том Булокини (Израел), с което се класира за малкия финал.
Там трябваше да мери сили със съотборника в "Шун джудо" Димитър Господинов, който не излезе. Преди това Господинов бе дисквалифициран за непозволено действие срещу грузинеца Саба Халишвили.

За Скерлев това е четвърти медал този сезон, след като взе два бронза и сребро на състезания от същия ранг.


На крачка от подиума остана и Снежана Граматикова - пета в категория до 57 кг. Джудистката на "Локомотив" (Сф) направи също силни срещи.
Тя постигна 4 победи, а в малкия финал отстъпи пред Беатрис Команче (Бразилия) след трето предупреждение.

Снежана стартира с успех над Мая Патане (Германия), после преодоля и Джурджия Вукадинович (Сърбия) с ипон, на четвъртфиналите отстъпи пред Евгения Галич (Словакия), но след това взе две победи в репешажите - над Илай Хайн (Израел) и Клои Линк (Великобритания).

При младежите Хейдар Ел Аши (90 кг) се нареди 7-и.

 
В турнира участие взеха 396 състезатели от 29 страни, които дойдоха с първите си състави.

В нашата фейсбук страницата може да видите видео от срещите на Снежана Граматикова и Виктор Скерлев ТУК

Класирането може да видите ТУК
 
Всички резултати ТУК