Европейският джудо съюз с поздравително писмо до БФ Джудо

12 май 2022

Eвропейският джудо съюз (EJU) изпрати поздравително писмо до президента на Българската федерация по джудо Румен Стоилов във връзка с приключилото европейското първенство за мъже и жени в „Арена Армеец“.

„Искам да ви благодаря и поздравя вас и вашия екип за успешното провеждане на 70-о издание на европейското първенство в София – се казва в поздравителния адрес, подписан от президента Ото Кнайтингер. - Благодарение на подкрепата от страна на град София и на Министерството на младежта и спорта, благодарение на неуморните усилия на организационния комитет, всички доброволци и зрители, заедно успяхме да направим едно изключително успешно събитие, което ще остане в историята. Искам да ви благодаря и с ярките постижения на българските джудисти – двата медала и спечеленото 7-мо място, подчертават работата на Българската федерация по джудо през последните 4 години, през които ръководите федерацията. От името на Европейския джудо съюз пожелаваме още успехи и всичко най-добро в развитието на българското джудо.“

На шампионата Янислав Герчев взе сребро, Марк Христов - бронз, а Денислав Иванов се нареди 7-и. В класирането по медали националите се наредиха 12-и от общо 40 страни-участнички.