Георги Граматиков е спортист №3 на "Локомотив" за 2022 г.

18 януари 2023

Георги Граматиков бе избран за спортист №3 на ОСК "Локомотив" за 2022 година. През изминалия сезон националът спечели бронз на европейското първенство до 23 години.

Само преди ден Граматиков се върна от лагер в Митерсил (Австрия), където бе с националния ни отбор. В сбора участие взеха близо 700 джудисти от 43 държави. А след седмица Граматиков ще вземе участие в първия турнир за сезона - Гран при на Португалия (27-29 януари).
 
За спортист №1 на "Локомотив" бе определена Радина Томова, световна шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика. А личната й наставничка Катрин Велкова взе наградата за треньор №1.

Тройката на спортистите допълва боксьорката Светлана Каменова - втора, която спечели сребро на европейското първенство.
 
Отличените бяха наградени от председателя Даме Стойков, вицепрезидент на БФ Джудо.
„Изпращаме една много успешна година за всички спортове в "Локомотив" (София) - каза Даме Стойков. - Имаме шампиони, вицешампиони и медалисти от световни и европейски първенства по бокс, джудо и самбо за жени, юноши и девойки. Върхът е световната титла на Радина Томова,  рожба на нашата школа по художествена гимнастика. Най-голямата гордост за мен е да виждам пълните с трениращи деца зали! Имаме над 60 треньори, които със своя труд и професионализъм развиват талантите на младите спортисти. Имаме ясни правила за работа, треньорите имат свободата да взимат своите решения и същевременно имат моята подкрепа. За мен е удовлетворение, че сме добър екип, а това е важно условия за постигането на високи резултати“.
 
Следва златната десетка на "Локомотив" за 2022 г.

1. Радина Томова (художествена гимнастика)
2. Светлана Каменова (бокс)
3. Георги Граматиков (джудо)
4. Мартин Димитров (тенис)
5. Ангел Димитров (бокс)
6. Анна Стоева (самбо)
7. Петър Арсовски (бокс)
8. Цветан Цветков (самбо)
9. Ерен Карбаш (карате)
10. Джеймс Шервут (ръгби)