Ивелина Илиева поднови тренировки

25 март 2021

Най-добрата ни джудистка Ивелина Илиева поднови тренировки и се включи в международния лагер преди турнира в Тбилиси (26-28 март).
 
Националката лекуваше травма близо два месеца, като възстановяването й мина в швейцарска клиника.
Илиева вече е с осигурена квота за олимпийските игри Токио 2020, като в ранглистата е 19-а в категория до 57 кг. Тя ще бъде и на тридневния лагер преди турнира в Анталия (1-3 април).
 
И на двете състезания българската няма да участва, но пък ще стартират най-добрите ни състезатели при мъжете, в преследване на олимпийски квоти.
 
Турнирите са от веригата Голям шлем и носят сериозен брой точки за ранглистата.
 
На татамито в Тбилиси ще излязат Янислав Герчев (60 кг), Божидар Темелков (66), Марк Христов (73), Борис Георгиев и Даниел Дичев при 100-килограмовите.
 
Георгиев сътвори фурор на последния турнир от Големия шлем в Ташкент в началото на месец март, като стигна финала и спечели сребърен медал. А успехът го изкачи до 47-о място в света. Сред заявените за надпреварата е и Тома Никифоров, състезаващ се за Белгия, от когото Борис загуби на финала, а сега ще има шанс да гони реванш.
 
За призовите местаа на състезанието в грузинската столица ще спорят 494 състезатели от 81 държави.
 
Националите ще бъдат водени от селекционера Атанас Герчев и Свилен Скерлев, личен треньор на Илиева.
 
За турнира в Анталия към тях ще се присъедини и най-добрият ни джудист Ивайло Иванов, който също с осигурена квота за Токио 2020. В момента той е 11-и в ранглистата в кат. до 81 кг.