Снежана Граматикова с нов медал

4 юли 2021

Снежана Граматикова взе нов медал в рамките на две седмици. Този път състезателката на Локомотив (София) спечели бронз на Европейската купа за кадети в Теплице (Чехия).

В категория до 57 кг нашето момиче записа 4 победи. На старта Снежана се наложи над унгарката Ханна Саз, но след това загуби от Патриция Нистор (Румъния). Българката обаче продължи в репешажите, където постигна нови две победи – над Алисия Томболини (Италия) и Орсолия Лайтос (Румъния), а в решителната схватка за бронза се наложи над Сара Вер Еск (Белгия) с ипон.

Само преди две седмици Снежана се окичи със сребро на европейската купа в Пореч (Хърватия).

“Съвсем спокойно можеше и първа да стане - каза Васил Митов, личен треньор на медалистката. - Съдийството обаче не беше на ниво, особено в четвъртфиналната й среща с румънката. Но, както и на състезателите казвам, от загубите трябва да си извлечат поуки, да работят още по-упорито, за да са убедителни във всяка една среща.“

Силно се представи и Мариян Палев в категория до 73 кг, в която имаше 40 състезатели. Състезателят на „Кодокан“ (Пазарджик) записа три победи, а в репешажите загуби от бъдещия бронзов медалист Гиби Хоситашвили (Грузия) и завърши 9-ти.

До репешажите достигна и Емил Вълчев (“Кодокан”), в най-многолюдната категория до 66 кг, в която стартираха 48 джудисти, също 9-ти.

В надпреварата сили мериха 371 млади джудисти от 28 държави.