Военна техника ще помага на блокираните ни джудисти на Белмекен

15 януари 2022

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев обяви, че след спешен разговор с министъра на отбраната Стефан Янев е осигурил военна техника, която да реши проблемите с електрозахранването на "Белмекен", където се подготвят и джудистите ни в тежка категория.

Необходимият агрегат ще пристигне утре на високопланинската база, където в момента се подготвят 190 спортисти, сред тях са също националите по плуване, гребане, бокс, както и най-добрият ни профибоксьор Кубрат Пулев. На „Белмекен“ в момента са също представителите на Русия по кану-каяк, гребане и ски ориентиране, представителният тим на Норвегия по ски ориентиране, както и сборният тим на Сърбия по класическа борба.

"Проведох спешен разговор с министъра на отбраната ген. Стефан Янев, за да бъде осигурена военна техника, която да бъде изпратена до ВСК “Белмекен” - написа в профила си спортният министър Радостин Василев. - Тя ще се използва, за да няма прекъсване в електрозахранването на спортния комплекс. То е нарушено от началото на седмицата заради тежките метеорологични условия и аварии по мрежата.

В рамките на утрешния ден необходимият агрегат, осигурен от МО, ще пристигне в базата, за да има нужната допълнителна мощност. Целта е да не бъде нарушен комфортът на спортистите и треньорските щабове, които в момента са на подготвителен лагер.
Екипът ми е в постоянен контакт със състезателите и треньорите, които са настанени в базата. Те бяха уверени, че е осигурено достатъчно гориво за захранване на генераторите с цел да не бъде прекъсван тренировъчният им процес.

Поддържам връзка и с управителя на ВСК “Белмекен” Йоло Николов, за да съм информиран за нуждите на настанените във всеки един момент. Николов ме увери, че пътят до базата е проходим въпреки тежките условия. Няма прекъсвания в отоплението на комплекса, както и в работата на кухнята.
Тренировъчният процес на спортистите не е прекъсван въпреки обстановката.“

Осем джудисти в тежка категория, водени от помощник треньора Ганчо Дойков, са на подготовка на високопланинската база. Сред тях са Ивайло Иванов, Ивайло Димитров, Борис Георгиев.

Следващият уикенд е първият старт от новия сезон – държавното първенство в Пазарджик.