Даниел Дичев излиза при по-леките за родния шампионат през уикенда

21 януари 2022

Опитният Даниел Дичев сваля с 10 кг и ще се състезава на по-долната категория до 90 кг на държавното първенство в Пазарджик.

Надпреварата е през уикенда в зала „Васил Левски“, схватките в тежка категория са в неделя.

 

Досега призьорът от европейски купи, който живее в Япония, се състезаваше при 100-килограмовите. Така в тежка категория фаворит за титлата ще бъде Борис Георгиев, сребърен медалист от турнира за Големия шлем в Узбекистан през 2021-а. При супертежките над 100 кг ще стартира  перспективният Ивайло Димитров.

 

Надпреварата в кат. до 90 кг ще пропусне най-изявеният ни състезател Ивайло Иванов. Двукратният европейски вицешампион и носител на куп медали от големи първенства получи травма на ръката на една от последните тренировки на „Белмекен“. Асът ни ще пропусне и турнира от Големия шлем в Париж в началото на февруари.

 

Двукратният европейски вицешампион Янислав Герчев пък ще стартира на по-горната за него категория до 66 кг., като промяната е само за това състезание. А сред евентуалните негови опоненти ще бъде Денислав Иванов. Световният и двукратен европейски шампион за кадети се връща на татамито след 4-годишна пауза.

 

На татамито в зала „Васил Левски“ ще излезе и младият талант Марк Христов (73 кг), който през миналата година спечели първото си отличие при мъжете – бронз от Гран при в Загреб.

 

При жените шампионата ще пропусне Ивелина Илиева, която все още не е възстановена в списъците на Световната антидопингова агенция (ВАДА) след подновяване на състезателната й кариера. А Анастасия Балабан е под карантина срещу COVID-19.

 

Все пак на татамито ще излязат младите и перспективни състезателки Алекса Георгиева, Габриела Димитрова, Лидия Брънчева, Ирина Железарска....

В събота е надпреварата в категориите 60–66-73 кг при мъжете и 48–52–57-63 кг при жените.
А в неделя са 81–90–100-+100 кг при мъжете и 70-78-+78 кг при жените.

Схватките започват от 10 часа. Откриването е от 14 часа,  а след това са финалите.

 

Първенството е закрито за публика, заради наложените противоепидемични мерки срещу COVID-19.

Но срещите може да наблюдавате на живо на сайта на БФ Джудо.