И турските джудисти идват на „Панагюрище оупън“

17 юни 2021

И турските джудисти идват на турнира „Панагюрище оупън“, на който в събота ще стане официалното изпращане на олимпийците ни за игрите Токио 2020.

Така страните участнички вече са 10 - Молдова, Украйна, Сърбия, Словения, Черна Гора, Гърция, Германия, Румъния, Босна и Херцеговина, Турция.  На татамито ще излязат и представители от почти всички клубове в страната.

За пета година надпреварата е организирана от клуб „Топалов“, един от най-големите в страната. Тя е за деца от 5 до 17 години. А церемонията, с която младите ни състезатели ще пожелаят успех на Ивелина Илиева, Янислав Герчев и Ивайло Иванов, е от 13 часа в „Арена Асарел“.

„От една страна искаме младите да видят на живо най-добрите ни състезатели, което за тях ще е огромен стимул да продължат по техните стъпки – казва Костадин Топалов, основател и старши треньор в едноименния клуб. - Защото и Ивелина, и Ивайло, и Янислав са били деца, като сегашните малки джудисти, започнали са от нулата, извървели са много дълъг и труден път, за да стигнат до олимпийските игри. Няма невъзможни неща. От друга страна, цялата емоция и топлина, които ще присъстват на този празник, ако можем поне малко да дадем сила и увереност на нашите елитни състезатели в най-важното за тях състезание. И искрено се надяваме да се върнат с олимпийски медал.“

Надпреварата е в два дни (19-20 юни), на татамито ще излязат близо 800 джудисти. За най-добрите състезатели и отбори ще има и награди.

Програма на турнира може да видите ТУК