Националите имаха едноседмичен лагер в Словения

22 август 2022

Националите ни изкараха едноседмичан лагер в Рогла (Словения), подготовка за световното първенство и европейското до 23 г. На сбора се включиха представители от близо 10 държави.

Преди това тимът ни бе на Белмекен.

„Избрахме Рогла, защото там надморската височина е същата като на Белмекен и така удължихме базовата си подготовка“, уточни треньорът Ганчо Дойков.

На подготовка в словенския център бяха Ивайло Иванов, Янислав Герчев, Борис Георгиев, Ивайло Димитров, Божидар Темелков, Георги Граматиков, Габриела Димитрова, Йоана Манова, Иван Тодоров, Любослав Григоров..., водени от треньора Ален Шмит.

Преди мондиала в Ташкент (Узбекистан) и европейското през октомври тимът ни ще участва на европейската купа в Рисионе (Италия) на 10 и 11 септември, а след това ще остане на олимпийски сбор.

„Този лагер ще бъде много силен, участие ще вземат джудисти от цял свят, тъй като е последен преди световното първенство - допълни наставникът. - За щастие всички наши състезатели са здрави и до момента направиха много пълноценни тренировки.“

Световното за мъже и жени е в Ташкент (Узбекистан) от 6 до 12 октомври, а европейското до 23 г. е в Сараево (28-30 октомври).

В момента треньорският щаб е дал почивка на състезателите. На 29 август националите отново се събират на лагер в София до заминаването си за Италия на 8 септември.