Спортният министър награди призьорите от Евро 2022 до 23 г.

4 ноември 2022

Спортният министър Весела Лечева награди призьорите на европейското първенство до 23 г. в Сараево (Босна и Херцеговина). Почетни плакети получиха шампионът Марк Христов (73 кг) и бронзовият медалист Георги Граматиков (81).

Отличен бе и главният мениджър на националния ни отбор Ален Шмит. Френският специалист пропусна церемонията, тъй като в момента е в Баку за турнира от Големия шлем, където води трима от състезателите ни.

На срещата с министъра присъстваха още президентът на федерацията Румен Стоилов и заместникът му Даме Стойков, които също получиха поздравления за успешната работа досега.

„Доказахте, че България има своята добра школа в джудото – каза тя. - Благодаря на вашите треньори за усилията и отдадеността, както и на вашите ръководители, които се стараят да ви осигурят най-добрите условия. Бъдете горди от вашите постижения. Пожелавам ви успех и в бъдещите състезания“, каза министър Лечева.

По време на церемонията бяха отличетни и призьорките от европейското по бокс в Будва - шампионката Севда Асенова (48), "сребърните" Венелина Поптолева (52) и Светлана Каменова (57) и "бронзовата" Станимира Петрова.